Når Defender-kunder foretager opkald på farten, streamer musik eller følger GPS uden afbrydelser, kan noget af æren tilskrives Emma Kowalczuk og hendes team.

De fleste af os stiller aldrig spørgsmål ved, hvordan alt dette teknologi fungerer i harmoni. Men det gør Emma. Hun vil fortælle dig, at det handler om at finde det bedste sted at placere bilens antenner for maksimal ydeevne. Og om elektromagnetisk kompatibilitet. Kort sagt er det evnen for forskellige elektroniske enheder til at udføre deres funktioner uden at forstyrre hinanden. Det kaldes kobling, og det er vigtigt at undgå.

Som leder af elektromagnetikafdelingen hos JLR står Emma i spidsen for et team af ekspertingeniører, der bruger computersimulationer til at løse et centralt problem. “Det handler grundlæggende om, hvordan man får de elektriske signaler udefra ind i bilen til kunden, som måske downloader software eller streamer medier på farten.”

Folk forventer i stigende grad, at deres bil opfører sig som en smartphone. Emmas team forstår dette. “Vi vil efterligne den tilslutningsmulighed og oplevelse, man har med en telefon, i bilen. Alt hvad din telefon kan, vil vi have, at bilen også skal kunne. Så det er ret vigtigt at overveje, hvor antennerne placeres på bilen. Det giver dig stort set den samme funktionalitet som fra en telefon.”

Opbevaringsplads til enheder i Defender
Opladningssystemer til enheder i Defender

Den funktionalitet inkluderer fjernopdateringer. Emmas arbejde har understøttet JLR’s “software-over-the-air” (SOTA)-teknologi, som gør det muligt for Defender-kunder at modtage opdateringer uden at skulle besøge forhandleren. For nyligt betød det installation af Amazons Alexa stemmegenkendelse – en bonus, mange kunder måske ikke havde forventet.


“Jeg håber, kunderne synes, det er ret godt, at det kom over luften, og at de ikke har skullet ind til forhandleren. Hvis man beder folk tage hen til en forhandler, ville de synes, det var ret besværligt.”


Antennen, der gør dette muligt, er placeret i en lille finneformet kapsel på Defenderens tag, mod bagenden – og det er der god grund til. At sikre, at den fungerede ordentligt, var et vigtigt bidrag til hele projektet.


“Hvis vi placerer antennen et dårligt sted, er der meget ringe chance for at få signal. Man kan sætte dem i kofangeren, så de er skjulte, men karrosseriet af metal kan blokere forbindelsen til mobilbasestationen, og det er et problem. Vi placerer dem deroppe for at sikre maksimal forbindelse.”

Interiørdetaljer på Defender-instrumentbrættet

For at forstå, hvordan forskellige elektromagnetiske signaler opfører sig, og hvordan de kan påvirke hinanden, producerer Emma og hendes team billeder, der ligner bilkarrosserier med skyer omkring. Det synes hun er en del af det sjove. “Det rigtig gode ved det her er, at man kan visualisere, hvad felterne gør. Mange kalder elektromagnetisk kommunikation for ‘magi’, fordi man nogle gange ikke kan finde ud af, hvorfor noget ikke virker. Men med simulationen kan man faktisk se, hvor felterne er, og hvor koblingen sker. Det fjerner magien, fordi man kan se det.”


Ud over at kommunikere med omverdenen sender Defender beskeder mellem sine interne teknologier. Teamet har arbejdet med radarsystemet bag adaptiv fartpilot og med monitorer til førerens blinde vinkel og bilens dæktryk.


Emma, der kom til JLR i 2015, var den første i virksomheden til at arbejde med elektromagnetisk simulation. Hendes team er siden vokset til otte personer, hvoraf tre er kvinder. “Jeg er meget stolt af teamet for alt det arbejde, de har udført, og de evner, de har opbygget på dette område.”


Disse evner har rødder i Emmas barndomsinteresse for STEM-fag (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). “Naturfag og matematik har altid interesseret mig, og jeg valgte dem på både GCSE- og A-niveau. Jeg havde stor interesse for elektronik, og derfor læste jeg elektroteknik på universitetet. Jeg lavede min PhD i trådløs kommunikation, så du kan godt se, hvordan jeg blev mere og mere specialiseret hen ad vejen.”


Da hun var færdig med sine studier, arbejdede Emma hos en softwarevirksomhed, før hun bragte sine kompetencer til bilindustrien. I takt med at elektronik spilleren stadig større rolle i moderne køretøjer, kan hendes eksempel inspirere mange andre til at følge efter.

FLERE DEFENDER-HISTORIER

støtter selvsikre kvinder

KVINDER DER OVERVINDER DET UMULIGE

Fejr de modige kvinder, der overvinder det umulige med Defender.
Profilbillede af Deniz Yetkin

HVER DETALJE TÆLLER

Som ansvarlig for proceskæden for køretøjsprogrammer arbejder Deniz med Defender i alle faser for at sikre, at køretøjet er innovativt og lever op til de højeste standarder for kvalitet og pålidelighed.
Profilbillede af Ceri Bateman

SCULPTING THE FUTURE

Ceri forbinder Defenders karakteristiske udseende med dens ydeevne og holdbarhed. Hendes indflydelse på Defender kan ses i de smukt designede forlygter.

UDFORSK DEFENDER

Parkeret bil i ørkenen

DEFENDER 130

Bedste plads i klassen til op til otte passagerer med en tredje sæderække.
Sidevisning af den parkerede bil i det grønne

DEFENDER 110

Udvidet plads med syv sæder og mulighed for en tredje række.
Sidevisning af den parkerede bil

DEFENDER 90

Vælg mellem fem eller seks sæder.
Sidevisning af Defender

DEFENDER HARDTOP

Fås med fem, seks eller syv sæder i to karrosseridesigns.